Инсталиране на Windows 8

Windows 8

 

Microsoft пусна Windows 8 Consumer Preview, така че всеки може да погледне най-новата операционна система на Windows. Инсталиране на операционна система Windows 8 така, че да работи със сегашната ви операционна система може да изглежда сложно но ние сме тук, за да помогне. Лесно е да инсталирате Windows 8, ако следвате тези 7 прости стъпки.

Стъпка 1: Съставки

01-ingredients

Преди да можете да вкусите от Windows 8, ще трябва да се подготвят следните съставки: Един компютър, интернет връзка, Windows 7, 1 празен DVD и 1 DVD горелка.

 

Стъпка 2: Създаване на дялове

03-partition-01

За да стартирате Windows 8 заедно с вашата операционна система, трябва да инсталирате Windows 8 на отделен диск. Ако не разполагате с резервен диск, можете да разделите съществуващ диск на няколко раздела и да инсталирате Windows 8 на нов раздели. Тези дялове на твърдия диск се наричат “дялове”.

03-partition-02

За да създадете дял, отидете в менюто “Старт”, щракнете с десния бутон върху Computer и изберете Manage(Управление), за да отворите прозореца за управление на компютъра.

03-partition-03

Изберете твърдия диск да се разделят на дялове. Обърнете внимание, къде ще щракнете. Кликнете върху Disk Management категория при условия на съхранение в страничната лента менюто в ляво. След това кликнете с десния бутон на мишката върху твърдия диск, който искате да разделите и изберете Свиване на том. На снимката по-горе можете да видите, ние избрахме за шофиране C дял:

03-partition-04-large

Изберете размера на място, за да се свие за новия си дял и щракнете върху Свиване. Препоръчваме 40000 MB пространство в новия дял.

03-partition-05-large

Сега ще видите нов дял, който сте създали, етикетирани като “Неразпределена”. Скоро ще инсталирате Windows 8 върху този Неразпределена диск. Вашите съществуващи OS ще останат невредими на първия дял.

 

Стъпка 3: Изтеглете + Запишете

02-downloudburn-01

Сега е време, за да изтеглите Windows 8 image файла (“.iso”) от сайта на Майкрософт. Щракнете върху връзката за изтегляне до вашия език и архитектура PC. Ако не сте сигурни на архитектурата на вашия компютър, изберете x86. Изтегляне на файл с изображение.

 

Да не забравяме и продуктовият ключ

За да инсталирате Windows 8, ще ви е необходим валиден продуктов ключ. Можете да го намерите на уебсайта на Microsoft, при връзка за изтегляне можете да свалите файла на изображението. Тя ще изглежда така:

Продуктов ключ: ххххх ххххх ххххх ххххх – ххххх

Запишете си го, ще трябва по-късно.

За да инсталирате, ще трябва да запишете файла на изображението, което току-що изтеглени върху DVD. Поставете DVD записващото дисково устройство.

02-downloudburn-02-large

Отидете до папката, където сте записали изтегленият имидж. Кликнете с десния бутон на ISO файл, който сте изтеглили, а след това натиснете “Запис на образ на диска”.

02-downloudburn-03-large

Проверка на ” Verify disc after burning” квадратче и натиснете Burn. Това може да отнеме няколко минути, докато записването е завършено.

Стъпка 4: Стартиране на инсталацията

04-install-01

За да започнете инсталацията, ще трябва да зареди от диска, който записахте. Нормално е, когато компютър зарежда, операционната система (например Windows 7) поема след няколко секунди и започва самото зареждане. През първите няколко секунди преди експлоатационни натоварвания на системата, обикновено текстово-базиран екран с черен фон. Когато този екран е пред вас имате шанс да се намеси в нормалния процес на зареждане. За да стартирате от диска, ще трябва да направи точно това. Повечето продавачи на компютри имат един много прост трик, за да се постигне това, както е описано подробно по-долу.

04-install-02

Но преди да спрете зареждането поставете дискът с Windows 8 в вашият компютър.

Сега рестартирате вашия компютър. Макар че компютърът се зарежда, ще трябва да натиснете бутон, за да накара компютъра да зареди от диска, преди да започне да зарежда старият Windows.

Всеки производител на персонални компютри иска от вас да натиснете друг бутон, но е лесно да разберете правилният клавиш за вас. Ако не виждате изписани на вашия екран по време на зареждане насочване към менюто за стартиране (текстово-базирани екран, описан по-горе), това са някои общи клавиши:

HP [F9], Lenovo [F12], Dell [F12], Acer [F12], ASUS [Esc] и Sony [F10].

Ако продавачът не е изброени тук, опитайте се да намерите инструкциите на вашия компютър, преди операционната система да поеме отговорността. Понякога тя изчезва твърде бързо, така че може да се наложи да рестартирате няколко пъти, за да го хване.

След вашия компютър да зареди от диска, инсталационния процес на Windows 8 ще започне.

04-install-04-large

Изберете вашите предпочитания за език, и натиснете Next (Напред).

04-install-05-large

Натиснете Install Now.

04-install-06

Въведете продуктовия ключ, който сте записали по-рано и щракнете върху Next (Напред).

04-install-08

Прочетете лицензионните условия, изберете “Аз приемам” кутийката, и натиснете Next (Напред). Знаем, че тази част може да бъде скучна и ще се изкушавате да го приеме, без да четете. Повечето хора вероятно го пропускат. Но ние проверихме с нашите адвокати и те ни казаха, че трябва да ви кажем, да го прочетете, така че моля, направете си труда. Благодаря.

04-install-09

Изберете опцията Custom Install (това е защото вие инсталирате Windows 8 заедно с текущата си OS).

04-install-07

Стъпка 5: Изберете дестинация

05-destination-01

05-destination-02

Време е, да използвате дяла, който създадохте в стъпка 2. Изберете устройството и дела, на който искате да инсталирате Windows 8. Това ще бъде “неразпределено пространство“ Unallocated Space “” дяла, който създадохте по-рано. Бъдете внимателни! Не избирайте дяла, където е инсталирана вашата стара OS. Инсталирайте само върху новосъздадения “неразпределено пространство” дял.

Стъпка 6: инсталационния процес

06-installation-01

06-installation-04

Windows 8 се инсталира.

06-installation-02-large

Можете да гледате напредъка на инсталацията, това е готино или поне изглежда добре.

06-installation-03-large

Компютърът ще се рестартира автоматично.

От сега нататък, когато рестартирате вашия компютър, ще имат право на избор дали да влезете в Windows 8 (които ще бъдат по-подразбиране) или в предишната операционна система. Превключването между тях е лесно – просто рестартирайте компютъра и изберете операционната система.

Стъпка 7: Персонализация

07-personalization-01

07-personalization-02

Сега е време за персонализиране на началния екран. Изберете цвят и име за вашия компютър.

07-personalization-03

За да е просто, изберете Express опцията. Винаги можете да промените настройките си по-късно.

07-personalization-04

Ако имате Microsoft Live ID акаунт, можете да въведете вашия имейл адрес тук, за да се свърже вашия компютър към профила си. Чрез свързване на Microsoft акаунта с вашия компютър, ще може да синхронизирате вашите приложения, файлове и настройки с всичките си Windows 8 устройства, което е страхотно.

Ако не разполагате с акаунт, или не разполагат с интернет връзка, можете да свържете вашия компютър с Live ID по-късно. За сега, натиснете бутона “Не искам да влезете с акаунт на Microsoft?”, Намиращ се в долната част на страницата.

07-personalization-05-large

За разлика от акаунта на Microsoft, вашият локален акаунт е профила на потребителя съхранява само на този компютър, подобно на акаунта, които имате на текущата си операционна система. Изберете опцията за Local account, за да продължите.

07-personalization-06-large

Създаване на login информация за вашия потребителски акаунт в Windows 8 на този компютър. Въведете потребителско име, парола (по избор) и намек парола. След това натиснете Finish.

07-personalization-07

Компютърът финализира настройките си. Поздравления! Вие сте инсталирали Windows 8

ВСИЧКО Е ГОТОВО!!!

08-cake-01

Добре дошли в новия си Windows 8 началния екран!

 

3,353 total views, 2 views today

Print Friendly, PDF & Email