Каква е оценка на Надеждност на вашият Windows 7 ?

Windows 7

Първо отивате в Control Panel от там избирате Action Center от там Maintenence избирате стрелкичката за да покаже всичките възможности, след което избирате View relability history. Излиза прозорец историята на всички проблеми инсталации успешни не успешни и прочие.

 

Какво е Reliability Monitor това ще го опишем в една следваща статия.

Reliability Monitor е приложение в контролния панел, въведен в Windows Vista/7, което предоставя информация за надеждността на компютъра и историята на проблема.

Reliability Monitor показва график (в дни или седмици) на пет различни системни събития, които могат да бъдат разделени в неуспехи, предупредителни и информационни.

Петте събития, които се наблюдават, са програмни повреди, Windows повреди, различни повреди, предупреждения и информация. Ето как информацията, която предлага Reliability Monitor може да бъде достъпни в Windows 7.

Най-лесният начин е да отворите контролния панел на Windows, кликнете върху Action Center, разгънете раздела за поддръжка ( maintenance ) и кликнете върху Преглед на историята на надеждност (View reliability history ) в Проверка за решения на проблема (Check for solutions to all problems ).

windows_reliability1

Компютърна надеждност и доклад за историята на проблема показва времевата линия, която е разделена на ден по подразбиране. Всякo от събитията, които се наблюдават, са изброени в собственiq си ред с икони, които показват, това събитие в избрания период от време. Има и графика на върха, която показва общия брой на събитията, които са записани по време на периода.

Подробна информация за събитията е изброена в долната половина на прозореца, сортирано по тип събитие. Показаната информация включва име събития, които може да бъдат например името на процес или хардуерно устройство, кратко обобщение, в което се описва случай, дата и час на събитието състояние и възможност да предприемете действия или да видите допълнителни детайли за събитието .

windows_reliability2

Информацията може да бъде сортирана, като кликате върху заглавията на таблицата. Освен това е възможно да кликнете върху всяка колона, за да се покажат събитията за тази конкретна дата.

Събития, които се наблюдават, са успешни и неуспешни инсталации на приложения, процеси, които спират работа, успешни или неуспешни инсталации на драйвери или приложения преконфиругации .

В зависимост от събитието Windows може да предложи да се търси решение на проблема онлайн или да покаже техническа информация за събитието.

windows_reliability3

Има допълнителни опции, за да видите всички проблемни доклади на веднъж за по-добра представа и да се провери за решения за всички проблеми, които са били записани.

windows_reliability4

Reliability Monitor е на разположение за Windows 7 и Windows Vista потребителите. Тя може да помогне на потребителя при откриване на специфични проблеми и проблеми с операционната система. Онлайн справка от друга страна обикновено не идва с решение, но все пак може да си струва да опитате. Когато търсите в Интернет, обикновено получавате по-добра информация за това как да се разреши определени проблеми.

И като за край на статията се запитахме ние а може и вие да се запитате дали чичковците от microsoft не знаят какво имате на вашият компютър и кога сте го качили и колко сте го ползвали ? ДАЛИ ???

1,849 total views, 1 views today

Print Friendly, PDF & Email