Как да инсталираме Windows 8 на Mac – Final

2e1ax_nomad_entry_6dc7f82866ad06d822e3e5cf8fa8504958e23ac3

Надявам се да сете заинтригувани !!!

Въпреки че се хваля за OS X има много хора който искат да си сложат Windows 8 на своя Mac. 

Но как да инсталирате  Windows 8 на Mac? Следвайте нашите бързи пет стъпки лесен за използване за употреба ище използвате новата операционна система на Microsoft за нула време.

Понеже имаме много работа ще ви го пиша по етапно.

 

Стъпка 1: Свалете Windows 8 Release Preview ISO

 

Можете да свалите от сайта на Windows 

  Download

Изберете дали искате 64-битова или 32-битова версия. Ако се опитвате да спестите място тогава  32-битовата версия ще е вашият избор.

 

Стъпка 2: Пускане на Boot Camp Assistant

За да подкарате Windows 8 на вашият Mac ще ви трябва да пуснете Boot Camp Assistant. Тя ще превърне вашата флашка в бутваща версия на Windows 8 ( ще ви трябва 8GB или по голяма флашка ) и ще нагласи дяловете на харда ви за вас. Всичко това е много лесно.

Можете да намеритеBoot Camp Assistant в папката Utilities (Cmd+shift+U) и след това следвайте инструкциите в уизарда.

Когато Boot Camp Assistant ви попита да изберете “Select all the tasks you need to perform” се уверете, че всичките са избрани.

b2ap3_thumbnail_how-to-install-windows-8-on-a-mac-4

Тя ще превърне вашата USB флашка в bootable drive, свалете последния Windows support софтуер от Apple за да сте сигурни, че всичко ще работи като стигнете до другата страна, както и да създадете масив „partition“ на вашият Mac.

Ако сте се направили на умен и вече сте създали масив недейте. Върнете се и оправете кашата и оставете Boot Camp Assistant да го направи за вас. В противен случаи няма да стане.

b2ap3_thumbnail_how-to-install-windows-8-on-a-mac-5

В следващият екран на wizardа би трябвало вече да ви е избрано ISOто на Windows 8 и всичко което остава е да натиснетеcontinue. Ще почне на създава boot driveа. Това ще отнеме около 5 мин.

b2ap3_thumbnail_how-to-install-windows-8-on-a-mac-3

Когато стигнете до страницата с масивите зависи от вас колко място ще отделите за Windows 8. Ние сме изпробвали различни конфигурации и ви препоръчваме около 30GB. Това ви предоставя достатъчно място не само да инсталирате ОСа, но и да инсталирате някои програмки.

Стъпка 3: Инсталиране на Windows 8

 

Натиснете install и вашият Mac ще се рестартира и Windows 8 ще почне да се инсталира.

След като изберете език ще ви пита дали искате стандартна инсталация или custom.

Понеже досега не сте имали Windows инсталиран изберете custom.

Въведете кода на продукта които Microsoft for ви е дал за Windows 8 Release Preview които е TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF.

След това изберете къде да се инсталира Windows 8, дяла ще е кръстен BOOTCAMP, и трябва да се форматира. За да форматирате дяла BOOTCAMP, изберете дяла от лилстата и изберете “Drive options (advanced)” след което изберете “Format” и натиснете”Ok”.

След като свърши инсталацията ще продължи. В зависимост от скоростта на флашката и вашият хард това ще отнеме известно време.

Стъпка 4: Финала

В този момент вече трябва да имате Windows 8 на вашият Mac, кръстете си компютъра и си създайте акаунт в Microsoft account.

Преди да почнете да си играете, трябва да направите едно последно нещо:

Уверете се, че всички драйвери са последни версии. Не се паникьосвайте не е толкова скучно колкото звучи намерете ги и ги свалете.

Натиснете Cmd+E и изберете USB флашката от листата с устройства . Отидете в папката WindowsSupport и стартирайте Setup.То ще инсталира правилните драйвери за видеото и поддръжката за пада ви и още много в зависимост от машината ви.

 

Стъпка 5: Превключване между OS X и Windows 8

Вече сте инсталирали Windows 8 на вашият Mac. Браво на вас.

b2ap3_thumbnail_how-to-install-windows-8-on-a-mac-1

За да се върнете обратно в OS X,изгасете Windows 8 (Cmd+C за да стигнете до настройките за гасене) и на рестарт натиснете бутона option (в ляво от Cmd) когато вашият Mac се рестартира. Ще ви даде избор на масиви от които да стартира, като ще ви остави да маркирате Macintosh HD.

Това е сега имате два ОСа

 

 

Източник: Pocketlint

 3,211 total views,  1 views today

Print Friendly, PDF & Email