Jelly Bean: Многопотребителски режим, пробван – ето как

2e1ax_nomad_entry_android-jelly-bean_11

multiuser_edit

Преди няколко седмици беше обявено, че изходния код на текущата итерация на Android Jelly Bean вече функционира, което позволява използването на устройство с множество потребители – точно като на компютъра. Са впуска полевия тест и да ви представя тук изненадващо прости инструкции.

За да проследите нашият Tutorial само трябва да имате смартфон с Android 4.1-AOSP ROM и привилегии на root (например CyanogenMod 10) и както и Terminal Emulator-App.

Download: Android Terminal Emulator

 

Ние тествахме целият процес на Galaxy Nexus с Android – базиран 4.1 “Jelly Bean” AOKP-Nightly.

1.Първо, отворете терминал емулатора. След това въведете SU за да преминете към SUPERUSER режим. Появява се диалогов прозорец, иска да дадете root права. Това го потвърждавате.

2. Сега въведете командата pm create-user Guest за да създадете нов профил. Guest, разбира се, може да бъде заменено с друго име по ваш избор.

3. Това е! Ако задържите бутона на захранването, можете да превключите между първичната и всички останали потребители.

4. За да използвате телефона си отново само за себеси, трябва да промените или да преминете в основната акаунт и в терминала въведете pm remove-user 1. Ако преждевременно сте затворили емулатора, преди да напишете командата въведете su трябва отново да станете root.

Някои приложения и части на системата поддържат многопотребителски режим, които вече са изненадващо добри. Таканачалния екрана може да бъде персонализирани за всеки потребител, както и категориите на App Drawer в Nova и Apex Launchers. Данните, съхранявани като резултати и снимки са видими само за тези потребители, които са ги създали. Дори се гарантира сигурността на профила си:Дори заключването на екрана, се променя за всеки потребител. Ако сте си въвели парола за него.

Всичко на всичко има много невероятни функции, които правят Android многопотребителска система.

1,983 total views, 2 views today

Print Friendly, PDF & Email