Грешките в Google Play Store: обяснени и коригирани

Google-Play-Badge

Няма Android потребител, който често да сваля приложения от Google Play Store и да не се е сблъсквал с редица грешки, за които обикновено няма правдоподобно обяснение. Проблемите най-често са свързани с купуването и свалянето на приложения и невъзможност да се зареди самия магазин. Дразнещо, особено когато е наличен нов ROM и трябва да се инсталират стари приложения.

Добрата новина е, че ние знаем какво означават различните грешки и ще ви предоставим бързи и ефективни решения за тях.

Еrror 101: Нищо не може да се сваля поради прекалено многото инсталирани приложения.

Решение: Просто изтрийте някои от приложенията, които не използвате. Друг вариант е от опциите да изберете Clear Play Store Data или да махнете Google акаунта и отново да се логнете.

Еrror 491: Свалянето и ъпдейтването е невъзможно
Решение: Трябва да премахнете Google акаунта си от настройките на устройството -> Accounts -> Google -> Remove Account. Рестартирайте Android-а и добавете акаунта си отново. Сега в настройките отидете на Apps и направете движение надясно, за да се открият всичките ви приложения. Скролирайте надолу към Google Services -> Clear Data -> Force Stop.

Error 481: Грешка в Google акаунта.
Решение: Махнете съответния Google акаунт и използвайте друг. След това можете отново да се опитате да ползвате първия.

Error 498: Внезапно прекъсване на сваляне от Google Play

Решение: Проблемът е, че кеша на устройството е пълен. Изтрийте ненужните приложения и файлове. Рестартирайте устройството в режим на възстановяване, като натиснете физическия бутон за намаляване на звука, Power бутона и Home бутона (за Samsung устройства) или бутона за намаляване на звука и Power бутона (за повечето други устройства). Този режим предоставя допълнителни опции. Изберете Wipe cache partition, като изпълнявате навигацията с бутоните за звука и потвърждавате с Power бутона.

Еrror 403: Свалянето е невъзможно. Обикновено се случва когато два Google акаунта се използват за купуването на приложения на едно устройство.

Решение: Отидете в Google Play Store с правилния Google акаунт. Деинсталирайте приложението, което е под въпрос. След това се опитайте отново да свалите приложението, натискайки бутона за покупка.

Error 919: Свалянето на приложения работи, но не се отварят след като се свалят на устройството.

Решение: Това е ясен признак за липса на място на вашият Android. Решението е очевидно – елиминирайте данните, които не ви трябват: музика, клипове, големи приложения и т.н.

Error 927: Свалянето е невъзможно поради текущо ъпдейтване на Google Play Store.
Решение: През последните месеци тази грешка се случва често. Изчакайте няколко минути ъпдейтването да приключи. Ако все пак грешката продължи да се появява, отидете до Settings -> Apps -> All -> Google Services. Изберете Clear Data, а след това Force Stop. Направете същото с Google Play Store приложението.

Error 941: При опит за инсталиране на ъпдейти.
Решение: Отидете при Settings -> Apps -> All -> Play Store -> Force Stop, а също и Clear Cache и Clear Data. Сега се върнете на All -> скролирайте и изберете Download Manager -> Clear Cache и Clear Data. Отворете отново Google Play Store и се опитайте да ъпдейтнете приложението. Ако проблема не е отстранен, продължете към следното: All -> Play Store -> Uninstall Updates.

Източник:pcworld.bg

3,896 total views, 3 views today

Print Friendly, PDF & Email